Hauskimmat mobiiliapplikaatiot

Viime vuodet ovat olleet kulta aikaa mobiiliapplikaatioille. Lähes jokaisella on käytössään jokin mobiili älylaite – monilla montakin, esimerkiksi älypuhelin ja tabletti. Näihin laitteisiin voi käyttöjärjestelmästä riippuen ladata sovelluksia eli applikaatioita – ilmaisia ja maksullisia. Suosituimpia sovelluksia saa eri käyttöjärjestelmille, jotta ne olisivat kaikkien saatavilla.

Mobiililaitteisiin voi ladata applikaatioita lähes rajattomiin tarkoituksiin. Moni näistä on hyödyllisiä, moni täysin viihdekäyttöön suunnattuja. Sovellusbisnes on jatkuvassa kasvussa ja markkinoille tulee jatkuvasti lisää sovelluksia ja niitä kehitteleviä yrityksiä. Kaikki haluavat osansa kasvavasta trendistä! Millaiset sovellukset nousevat hitiksi? Mitä kaikkia hauskoja sovelluksia markkinoilta löytyykään?

Suosittuja sovelluksia

Erittäin suosittuja sovelluksia puhelimeen ovat erilaiset sosiaalisen median mobiili applikaatiot. Näitä ovat muun muassa Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ja niin edelleen. Instgarammissa käyttäjä julkaisee laitteestaan kuvan seuraajille. Applikaatiossa voi muokata kuvaa lisäämällä siihen esimerkiksi filtterin ja muuttamalla kuvan värimaailmaa ja terävyyttä. Snapchatissa myöskin jaetaan sisältöä, lyhyitä videoita. Snapchatin hauska ja käyttäjiä ympäri maailman ihastuttava ominaisuus ovat filtterit. Snapchatin filtteritekniikka on edistyksellistä. Kamera tunnistaa kasvon piirteet ja filtteri muokkaa kasvonpiirteitä ja lisää hassuja elementtejä kasvotunnistuksen mukaisesti oikeille kohdille. Esimerkiksi koiran kuono nenän paikalle ja koiran lurppakorvat päähän. Jotkut sovelluksen video filttereistä muuttavat myös käyttäjän äänen. Miljoonat käyttäjät yhä useampi julkkiskin hassuttelee Snapchatin filttereillä ja ominaisuuksilla säännöllisesti.

Joitakin hyödyllisiä mobiiliapplikaatioita

Älylaitteisiin on saatavilla lukemattomia erilaisia kuntoiluun liittyviä sovelluksia. Kuntoilu ja terveys buumi on ollut jo pitkään valloilla ja trendi on vain kasvavaan päin. Mobiililaitteisiin voi ladata esimerkiksi painonhallintaa tukevia applikaatioita, joissa voi pitää ruoka- ja treenipäiväkirjaa sekä laskea kaloreita. Moniin tällaisiin sovelluksiin voi asettaa tavoitteensa ja henkilökohtaiset tietonsa mittoja ja paino myöten, seurantaa varten.

Yksi erittäin suosittu fitness- ja painonhallinta-applikaatio on MyFitnesPal. Hauskempia liikuntaan ja kuntoiluun liittyviä applikaatioitakin löytyy! Yksi applikaatio esimerkiksi soittaa koirien haukkumista juoksulenkin aikana. Tässä tosielämän kuntoilu pelissä on tarkoitus juosta koiria karkuun! Jos koirien haukunnan ääni kovenee, lähestyvät koirat eli juoksijan tulee laittaa jalkaa toisen eteen kiivaammin. Jos haukku hiljenee, on juoksijan vauhti hyvä ja koirat ovat jääneet taakse. Tämä hauska applikaatio on moderni ja huumorilla varustettu personal trainer, joka kulkee mukana taskussasi ja kannustaa koviin juoksu sprintteihin!

Ajanvietteeksi löytyy myös monenlaisia pelejä, joista varmasti jokainen löytää suosikkinsa. Älypeleistä löytyy monia yksinkertaisempia vaihtoehtoja, mutta myös monimutkaisempia aivotreenejä on olemassa. Esimerkiksi tuttu Tetris on olemassa myös mobiilissa ja pallopeli Bubble Shooter on niin ikään suosittu puhelimen näytöllä pelattava peli. Uhkapelaaja ilostuu puolestaan uusien kasinoiden tarjoamista  mahdollisuuksista nettipelaamisen. Toki applikaatioita löytyy urheilupelien, kuten FIFA:n, pelaamiseenkin.

Erilaiset trendeihin ja muotiin liittyvät sovellukset ovat suosiossa erityisesti teinityttöjen ja nuorten naisten keskuudessa. Näiden sovellusten keulakuvana saattaa olla tunnettu julkkis tai muotibloggaaja, joka tarjoaa lisävinkkejä ja hauskan pelinomaisen trendi ja muoti-kanavan sovelluksen muodossa, yleensä pientä käyttäjää vastaan. Aiheesta kiinnostuneille nämä sovellukset ovat erittäin hauskoja ja koukuttavia. Ne tarjoavat samalla lisää kontaktipintaa suosikkivaikuttajiemme elämään ja ajatuksiin.

Meemit ja hauskat kuvat ja niiden luonti mobiiliapplikaatioilla

Erilaiset memet tai meemit ovat valloittaneet Internetin ja erityisesti eri sosiaalisen median kanavat. Nämä ovat kuvia tai videoita, joissa on useimmiten ikuistettu hauska hetki tai ilme ja sen jälkeen lisätty aiheeseen liittyvä tai liittymätön iskusana tai lause. Mitä tahansa hauskaa tai kohuttavaa julkisuudessa tapahtuukin, on varmaa, että niistä leviää viimeistään seuraavana päivänä hauskoja ja mieleenpainuvia meemejä.

Meemien luontiin on kehitetty viihdyttäviä ja helppokäyttöisiä mobiilisovelluksia. Niissä on usein valmiina hauskoja kuvia tai käyttäjä voi lisätä oman, ajankohtaisen, kuvan. Sovelluksessa saa helposti aseteltua kuvan tai videon päälle tai alle haluamansa iskusanan tai virkkeen. Useimmissa meemeissä sanat asetetaan mustalle palkille valkoisella tekstillä ja ne pistävätkin täten silmään newsfeedeja selatessa. Nämä meme generator sovellukset ovat erittäin suosittuja ja saatavilla kaikkiin älypuhelimiin ja tabletteihin ja eri käyttöjärjestelmiin.

Hyödylliset ja hyödyttömät sovellukset

Suuri osa mobiilisovelluksista on luotu täysin viihdekäyttöön ja ajankuluksi. Niillä voi pelata ja niille voi nauraa. Hauskoja sovelluksia ajankuluksi ovat erilaiset pelit ja tietovisa sovellukset. Niistä voi parhaimmillaan oppiakin jotain! Opettavaisia sovelluksia ovat tietovisojen lisäksi erilaiset kielenoppimiseen tarkoitetut sovellukset. Niissä on erilaisia tehtäviä ja kielen opetteluun liittyviä eri aspekteja. Onpa olemassa käännös sovelluksiakin, tosin laitekäännöksissä täytyy aina muistaa virheiden mahdollisuus.

Sovelluksia on erityisen paljon yhteydenpitoa varten. Kommunikointisovellus kuten WhatsApp löytyy lähes kaikkien älypuhelimista. Sillä voi viestitellä ystäviensä kesken joko kahden tai ryhmässä, soittaa tai soittaa videopuheluita. Hyvää WhatsAppissa on perinteisiin tekstiviesteihin ja puheluihin verrattuna, että se käyttää vain internetiä eikä puhelumaksuja. Jos käytössä on Wifi tai kuukausittainen rajaton mobiili nettiliittymä, voi WhatsAppilla pitää yhteyttä vaikka ulkomaille jopa päivittäin, käytännössä ilmaiseksi.

Jotkut sovellukset on ostettavissa pientä maksua vastaan. Sovellusten hinnat ovat pääsääntöisesti kivuttoman pieniä – sovellusten kehittelijöiden tulot perustuvat suureen myyntimäärään, ei suureen kerta hintaan. Joihinkin sovelluksiin on olemassa ilmainen versio ja laajempi maksullinen versio. Näiden kanssa kannattaa olla varovainen, eritoten jos käyttää sovellusta pelkästään hupikäyttöön. Monissa peleissä esimerkiksi on maksullisia lisäelementtejä, joita kokematon käyttäjä voi ostaa jopa puolivahingossa – ja laskun kilahtaessa pettyä ja yllättyä kuinka kalliiksi hupi tulikaan!

Privacy Policy