Kuinka luoda suosittu Instagram-tili

Instagramin kuvavirtaa

Instagram on sosiaalisen median kanava, jossa kuvat ja visuaalisuus ovat keskiössä. Kuvatekstiin voi upottaa myös sanomaa ja #hashtagit ovat käytössä Twitterin tapaan. Snapchatin innoittaman Instagram on myös ottanut käyttöön 24h videot eli Instagram-stories -osuuden. Monipuolinen media sisältää siis kaikkea: kuvia, tekstejä, hakusanoja ja jopa videoita. Instagramissa on käyttäjiä huimat määrät, mutta läheskään kaikki käyttäjätilit eivät saavuta suurta suosiota. Suosittu Instagram-tili voi syntyä monin tavoin, mutta esimerkiksi avoin tili ja mieleenpainuva Instagram-tilin nimi auttavat menestymään.

  • Tilin perusteet kuntoon

Instagramissa käyttäjä valitsee itse, onko tili julkinen vai yksityinen. Julkista tiliä pääsee tarkastelemaan kuka tahansa ja niin ikään seurata voi kuka tahansa toinen käyttäjä. Yksityinen tili taas tarkoittaa sitä, että muille käyttäjille ei näy kuin nimi ja profiilikuva. Muiden käyttäjien on pyydettävä lupa ryhtyäkseen tilin seuraajiksi ja tässä vaiheessa voit joko hylätä tai hyväksyä seurauspyynnön. Jos mielit saada tilillesi paljon seuraajia, pidä tilisi julkisena. Jos seuraamisen tarvitaan lupa, moni jättää seuraamisen kokonaan sikseen.

Tilille kannatta jo alusta lähtien määrittää hyvä nimi. Calendergirl69 tai BigBals66 eivät välttämättä ole niitä nimimerkkejä, jotka vakavasti ottaen keräävät seuraajia. Kansainvälinen aspekti kannatta ottaa myös huomioon, jos julkaiset sisältöä myös muilla kielillä. Lyhyt, ytimekäs ja kuvaava nimi on paras – mielenpainuvuus on iso plussa.

Tilistäsi näkyy ensimmäisenä kuvaus. Tähän lyhyeen tekstiin kannattaa niin ikään keskittyä ja panostaa, koska sen avulla voit nopeasti kertoa muille käyttäjille profiilisi ydinviestin. Monilla julkkiksilla on kuvauksessa ilmoitettu esimerkiksi uusimman kappaleen julkaisusta, meneillään olevasta tv-ohjelmasta tai uusimmasta blogitekstistä. Monet myös kertovat asuinpaikastaan, perheestään, työstään tai harrastuksistaan – mutta muista tiivis ilmaisu!

  • Älä tingi laadusta

Vanha sanonta pitää paikkansa myös Instagramissa: laatu korvaa määrän. Joskus kuvia tulee räpsittyä paljon yhden illan aikana, esimerkiksi ystävien kanssa illanvietossa tai suosikkiartistin keikalla. Seuraajasi eivät kuitenkaan kaipaa sitä, että heidän feedinsä täyttyy yhden henkilön lähes samankaltaisista (bile)kuvista. Yksi harkittu otos on parempi, kuin kymmenen sekavaa ja tärähtänyttä. Yksi kuva riittää kyllä kertomaan viestin siitä, missä tänään on oltu ja keitä kohdattu. Itsekriittisyys on hyvä pitää mielessä ja seuloa otoksista vain tärkeimmät, jotka julkaistaan kaiken kansan nähtäville omalle Instagram-tilille.

Kuvia ottaessa kannattaa miettiä kokonaisuutta ja rajauksia. Mielenkiintoisilla rajauksilla voi saada aikaan suositun julkaisun, joka jää poikkeavuudellaan seuraajien mieleen pidemmäksikin aikaa. Aina silmillä nähty kuva ei toistu kameran linssin läpi samalla tavalla. Taitava kuvaaja osaa ottaa huomioon silmän ja kameran eroavaisuudet ja hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

  • Ajoituksella on väliä

Some-ilmiön laajenemisen myötä on tehty tutkimuksia siitä, milloin on paras aika julkaista uutta sisältöä omiin some-kanaviin. On siis tutkittu sitä, milloin julkaisut saavuttavat eniten näkyvyyttä ja reaktioita. Yleisellä tasolla on todettu, että tutkimuksesta riippuen joko keskiviikko- tai torstai-ilta ovat ajankohtia, jolloin kannatta postata. Jos mielii saada todellista suosiota Instagramissa, avuksi kannattaa ottaa vielä tarkoitukseen suunnitellut sovellukset. Nämä appit tutkivat sinun omia seuraajiasi ja heidän tapaansa käyttäytyä somessa. Appi antaa sinulle tilastollista dataa siitä, koska omat seuraajasi ovat aktiivisimmillaan. Omat julkaisut kannattaa tietenkin ajoittaa niihin ajankohtiin, jolloin seuraajat ovat parhaiten läsnä.

  • Panosta relevantteihin avainsanoihin

Hashtageja eli avainsanoja on mukava käyttää. Monesti Instagram-julkaisun kuvateksti itsessään on olematon, mutta sanomaa tuodaan esiin pitkällä avainsanarimpsulla. Kohtuus on kuitenkin hyväksi, jos avainsanoilla on oikeasti tarkoitus viestiä jotain. Pitkät rimpsut vaikuttavat sekavilta ja harva jaksaa todellisuudessa lukea yli kymmentä hashtag-merkintää. Omaa aikaa kuluu hukkaan, kun miettii ja metsästää suosittuja avainsanoja. Toki uusia seuraajia voi löytyä myös tehokkaasti käytetyistä avainsanoista, mutta relevanttius ennen kaikkea. Avainsanan idea on kertoa asian ydin: kuvan täytyy olla melko sekava, jos siihen liittyy 20-25 ydinasiaa…

  • Muista aktiivisuus

Aktiiviset tilit keräävät helpommin uusia seuraajia, koska Instagramin algoritmi toimii siten, että aktiivisuus palkitaan laajemmalla näkyvyydellä. Aktiivisuus kerää myös seuraajia, sillä aktiiviset tilit vaikuttavat houkuttelevammilta verrattuna niihin, joissa julkaistaan uusi kuva kerran kahdessa kuukaudessa.

Aktiivisuus Instagramissa on kuitenkin muutakin, kuin omia julkaisuja. Jos keskityt vain oman sisällön tuottamiseen, se vastaa yksinpuhelua. Kohteliaassa ja hedelmällisessä keskustelussa kaikki osallistujat saavat suunvuoron tasaisesti ja jokaisen mielipidettä kuunnellaan ja kommentoidaan. Samat käytöstavat on hyvä omaksua myös somessa. Instagramissa on hyvä kommentoida muiden käyttäjätilien julkaisuja ja erittäin tärkeätä on vastata myös omalle tilille tulleisiin kommentteihin. Somen ominaispiirteeksi on muodostunut eräänlainen mykkyys: omaa asiaa tuutataan läpi voimalla, mutta unohdetaan kanssaihmiset.

Jos mielii saada omalle Instagram-tilille paljon seuraajia, kannattaa lisäksi ottaa omaankin seurantaan paljon käyttäjiä ja kommentoida heidän julkaisujaan. Tällä tavalla teet omasta käyttäjätilistäsi kiinnostavan ja saat ehkä uusia seuraajia myös sitä kautta. Instagram myös suosittelee säännöllisesti seurattavaksi käyttäjiä, jolla on paljon yhteisiä seuraajia kanssasi tai niitä käyttäjätilejä, jotka julkaisevat samankaltaista sisältöä kanssasi.

Privacy Policy